Duurzaam ondernemen, of ook wel maatschappelijk verantwoord ondernemen genoemd, staat hoog in het vaandel bij Rosuz. Voor Rosuz is dit niet zomaar een project, maar is het vastgelegd in de manier van denken en werken. Dit houdt in dat Rosuz tijdens haar eigen activiteiten rekening houdt met het milieu, maar ook oog heeft voor de menselijke aspecten binnen en buiten de organisatie.

People

Arbeidsomstandigheden

De bescherming van werknemers tijdens het productieproces in de fabriek en in onze onderneming is geregeld zoals vastgelegd in het internationale arbeidsrecht. Voor Rosuz is de doelstelling om zich te houden aan de UN Guiding Principles on Business and Human Rights en OESO-richtlijnen. Het gaat hier met name over het recht op organisatie en collectieve onderhandeling, en het recht op bescherming tegen kinderarbeid, dwangarbeid en discriminatie. Ook worden de normen voor werktijden, beloning en arbeidscontracten gehanteerd.

Eerlijk zaken doen

Fairtrade staat voor eerlijke producten en zorgt er voor dat boeren in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs krijgen voor hun producten en dat de werkomstandigheden menswaardig zijn. Rosuz hecht hier veel waarde aan en eveneens aan een duurzame productie.

Uw privacy

Het verzamelen van gegevens door het aanmaken van een account op de website gebeurd met eigen instemming en is niet verplicht. Rosuz respecteert de privacy van de bezoekers van haar webshop en gaat zorgvuldig om met de gegevens die haar bezoekers verschaffen. Deze gegevens worden niet verkocht, verhuurd of gedeeld met derden. Een uitgebreide privacyverklaring kunt u hier terugvinden.

Planet

Website hosting in groen datacenter

Het datacenter waar onze webshop gehost wordt draait volledig op groene stroom die opgewekt is uit wind door windturbines. Met 100% Nederlandse wind, van Nederlandse windmolens. Bij de productie van deze duurzame energie komt geen CO2 vrij.

Milieuvriendelijke verpakking

Het materiaal van de verpakkingen heeft grote invloed op het milieu. De verpakkingen van Rosuz worden zo milieuvriendelijk mogelijk geproduceerd. Zo worden de verpakkingen grotendeels van papier gemaakt om broeikasgassen te beperken. Tevens zijn alle verpakkingen herbruikbaar.

Afval scheiden

Afvalinzameling en dan met name afvalscheiding is voor Rosuz een hoge prioriteit. Een goede afvalscheiding resulteert in meer recycling en een belangrijke vermindering van de belasting van het milieu. Daarnaast worden de producten allemaal op maat geproduceerd en geleverd en is er hierdoor ook weinig restafval.

Profit

Sponsoring

Rosuz vindt het belangrijk om met het geld dat zij verdient ook wat terug te doen voor de maatschappij. Zo steunen wij een aantal goede doelen en ook een aantal lokale sportverenigingen.

Lokaal inkopen

Rosuz steunt ook de lokale economie. Zo koopt Rosuz niet per se in bij de goedkoopste leverancier, maar ook vaak bij lokale en liefst zelfstandige ondernemers.

Herinvestering

Om Rosuz gezond te houden voor de toekomst, wordt een groot deel van de winst geïnvesteerd in research en development, zodat Rosuz nog mooiere en innovatievere producten kan leveren aan haar klanten in de toekomst.

Lees ook meer over de duurzame rozen van Rosuz.

Rozenhart Wit
Contact

Simon stevinweg 20
6827 BT Arnhem
(alleen op afspraak)
Tel: +31 (0) 85 130 49 66

De waardering van www.rosuz.nl/nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 108 reviews.